Web Analytics Made Easy - Statcounter

نمد به‌عنوان یکی از قدیمی‌ترین هنرها در چهارمحال و بختیاری دارای نشان یونسکو و نشان ملی مرغوبیت صنایع دستی ایران است و باتوجه به قابلیت‌ها و ظرفیت‌های نمدمالی و قدمت دیرینه این هنر، شهرکرد مرکز این استان به‌ نام "شهر ملی نمد" به ثبت رسیده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از جهانبین نیوز؛ چهارمحال و بختیاری یکی از مهمترین مراکز دامپروری کشور به شمار می‌رود و پشم گوسفند که ماده اولیه نمد است به وفور در این استان تولید می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



در گذشته به علت استفاده مردم از نمد، شغل نمد مالی یکی از مهمترین شغل‌ها در استان چهارمحال و بختیاری به شمار می‌رود و بسیاری از مردم شهرستان‌های بروجن و شهرکرد با شغل نمد مالی امرار معاش می‌کردند.

در دهه‌های پس از انقلاب گرایش مردم به استفاده از محصولات نمدی در سطح کشور کاهش یافت و شغل نمدمالی و تولید محصولات نمدی نیز رونق گذشته را نداشت و کمتر کسی به سمت این شغل می‌رفت.

طی سال‌های اخیر و وارد شدن کار آفرینان جدید در بخش صنایع دستی این استان شاهد رونق دوباره تولید محصولات نمدی در استان چهارمحال و بختیاری هستیم. هم اکنون این استان بار دیگر در مسیر توسعه بخش صنایع دستی به ویژه در بخش تولید محصولات نمدی قرار گرفته است.

بهره‌گیری از فناوری و ساخت‌های دستگاه‌های نمد مالی و طرح‌های خلاقانه، محصولات جدید در این بخش تولید شده که مورد توجه علاقمندان بخش صنایع دستی قرار گرفته است.



مسئولین به قول‌هایشان عمل کنند

محمدی یکی از فعالان تولید محصولات نمد به خبرنگار جهانبین نیوز؛ می گوید: از بچگی نمد مالی را در کنار پدرم یاد گرفتم و علاقه خیلی زیادی به این هنر صنایع دستی دارم.

او ادامه می دهد:  نمد مالی به واسطه وجود دام فراوان و تولید پشم زیاد به عنوان ماده اولیه این هنر دستی قدمت دیرینه و طولانی در استان چهارمحال و بختیاری دارد.

محمدی می گوید: این هنر بسیار زیبا در کنار لذت ها سختی های خاص خودش را نیز دارد.

او ادامه می دهد: هنر نمدمالی از دیرباز دراین استان مورد توجه هنرمندان صنایع دستی قرار گرفته است که اگر مسئولین این هنر را حمایت کنند قطعا" می تواند اشتغال زایی زیادی را نیز به همراه داشته باشد.

محمدی عنوان می کند: از نمد می توان محصولات زیادی را تولید و وارد بازار کرد که خوشبختانه طرفداران بسیار زیادی دارد.

او تشریح می کند: مسئولین همیشه صحبت از وعده وعیدهایی برای حمایت از ما می زنند اما امیدوارم این حرف ها در حد شعار نباشد و قول خودشان عمل کنند.



لزوم معرفی شهرکرد با نماد نمد در کشور

مهرداد جوادی مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری چهارمحال و بختیاری در گفت‌وگو با جهانبین نیوز؛ با اشاره به تبدیل چهارمحال و بختیاری به‌عنوان قطب تولید نمد، اظهار کرد: لازم و ضروری است که شهرکرد با نماد نمد معرفی شود.
 
وی توجه به کوی نمدمالان شهرکرد را مهم عنوان داشت و خاطرنشان کرد: از این موضوع در سال‌های اخیر غفلت شده است و به دلیل چرخه اقتصادی ضعیف جوانان از ادامه فعالیت‌شان در این عرصه خودداری می‌کنند.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری چهارمحال و بختیاری پیوستن لکه‌های فرهنگی شهرکرد در محلات هدف براساس طرح جامع و تفضیلی شهرداری را برای رونق نمدمالی تاثیرگذار دانست و بیان داشت: بهره‌گیری از طرح بازآفرینی شهری برای تسریع در روند احیای این مهم، بسیار موثر است.

وی با اشاره به راه‌اندازی گذر صنایع دستی شهرکرد از میدان فردوسی تا میدان ابوعلی سینا این شهر تاکید کرد: در این گذر می‌توان تولیدات هنرصنعت‌های مختلف استان را عرضه کرد و در این راستا تقویت کارگاه‌های کوی نمدمالان شهرکرد مهم و ضروری است.



اشتغال 500 نفر در کارگاه‌های نمدمالی چهارمحال و بختیاری

مهرداد رئیسی معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری چهارمحال و بختیاری در گفت‌وگو با جهانبین نیوز؛ با اشاره به فعالیت کارگاه‌های تولیدکننده نمد در چهارمحال و بختیاری اظهار کرد: کارگاه‌های نمدمالی فعال در این استان زمینه اشتغال 500 نفر را فراهم آورده‌اند.
 
وی ادامه داد: امروزه باتوجه به روش‌های نوین تولید نمد و به دلیل وجود نوآوری در این زمینه بیش از 40 نوع محصول نمدی تولید و در بازار عرضه می‌شود.
 
رئیسی با اشاره به اینکه ایجاد نوآوری و خلاقیت در تولید محصولات صنایع دستی مورد تاکید مسئولان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری چهارمحال و بختیاری است افزود: مسئولان این اداره به دنبال صنعتی شدن 100 درصدی صنایع دستی نیستند.

معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری چهارمحال و بختیاری در انتها گفت: ارتقای آموزش، افزایش تولید، بهبود بازاریابی و برندسازی تولیدات صنایع دستی از دیگر برنامه‌های در دست اقدام این اداره کل است.

به گزارش جهانبین نیوز؛ نمد نوعی بافته سنتی است که با پشم تولید می‌شود،‌ برای تهیه نمد، عمل بافتن انجام نمی‌شود، بلکه با ایجاد فشار،‌ رطوبت و حرارت، الیاف پشمی درهم کوبیده می‌شود که دو خاصیت جعدیابی و پوسته‌ای شدن پشم امکان تولید نمد را فراهم می‌کنند.

نمد را به دلیل سهولت در فراهم آوردن ابزار و مواد موردنیاز، به‌ویژه برای دامداران، از قدیمی‌ترین دست‌ساخته‌های بشری قلمداد می‌کنند که با آن دو نیاز عمده تأمین زیرانداز و پوشش رفع می‌شد، پشمی که برای تولید نمد به کار می‌رود پشم بهاره گوسفند با الیاف بلند است، از صابون و زرده تخم‌مرغ نیز برای بهتر شدن کیفیت کار استفاده می‌کنند.



انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: صنایع دستی و گردشگری چهارمحال و بختیاری تولید محصولات نمد میراث فرهنگی محصولات نمدی جهانبین نیوز تولید نمد نمد مالی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۳۷۶۲۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فروش صنایع‌ دستی سیستان و بلوچستان در کشور تقویت می‌شود

معاون صنایع دستی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی گفت: به دنبال ایجاد و تقویت بازارهای عرضه و فروش محصولات صنایع‌ دستی سیستان و بلوچستان در پایتخت و نقاط مختلف ایران هستیم. - اخبار استانها -

مریم جلالی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در زاهدان ضمن قدردانی از تلاش‌های انجام شده در نمایشگاه ایران اکسپو اظهار کرد: تولیدات صنایع‌دستی زنجیره‌هایی به‌ هم پیوسته هستند که نباید صرفاً در حالت فرهنگی و ویترینی بمانند؛ بلکه باید با برنامه‌ریزی‌های مدون و اقدامات جهادی هماهنگ، به ادبیات توسعه و کسب و کار نزدیک شود و در سطح ملی و بین‌المللی نقش‌آفرین باشد.

وی افزود: استان سیستان و بلوچستان نیز عزم جدی را آغاز کرده و امیدواریم از طریق صنایع‌دستی، گردشگری، شیلات و لنج‌سازی و آبزیان و سایر ظرفیت‌ها و دارایی‌هایی که این استان دارد بتوانیم یک عنصر هویتی ویژه‌ای را به وجود آوریم.

معاون صنایع‌دستی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی ادامه داد: ما نیز در معاونت صنایع‌ دستی وزارتخانه در تلاش هستیم تا زنجیره اقتصادی صنایع‌ دستی و معیشت عزت‌آفرین را برای تک تک فعالان حوزه صنایع‌دستی در کشور و فعالان این حوزه در استان سیستان‌ و بلوچستان به وجود آوریم.

جلالی تأکید کرد: یکی از اقداماتی که دنبال انجام آن هستیم ایجاد بازار ثابت عرضه و فروش محصولات صنایع‌ دستی سیستان و بلوچستان در تهران و اقصی نقاط کشور است که پیگیر تحقق آن هستیم و در حال حاضر نیز وجود دارد اما نیازمند تقویت و گسترش است.

معاون صنایع‌ دستی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی افزود: ضرورت دارد محصولاتی که در اقلیم خاص خودش تولید می‌شود زیست بوم آنها نیز کامل و در سایر نقاط عرضه شود.

انتهای پیام/

 

 

دیگر خبرها

  • اهدای عضو بیمار مرگ مغزی در شهرکرد
  • بازگشت واحد تولیدی فرآورده‌های گوشتی سامان به چرخه تولید
  • عرضه صنایع‌دستی سیستان وبلوچستان در کشور تقویت می‌شود
  • ظرفیت های گردشگری گرمی در قالب جشنواره معرفی می شود
  • فروش صنایع‌ دستی سیستان و بلوچستان در کشور تقویت می‌شود
  • نمدمالی، هنری با روایت تاریخ
  • میدان عرضه دام زنده احداث می‌شود
  • اطلاعیه قطعی برق در شهرکرد
  • رئیس و دادستان عمومی مجموعه قضایی شهرستان اردل معرفی شد
  • برگزاری آزمون دستیاری تخصصی پزشکی با رقابت ۱۴۷ داوطلب در شهرکرد