Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از شهرکرد، مهرداد جوادی صبح امروز در نشست اعطای حکم دبیر شهر ملی نمد به شهردار شهرکرد با اشاره به اینکه تلاش برای تبدیل شهرکرد به شهر جهانی نمد از مهم‌ترین اولویت‌های اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان است، گفت: صنعت نمد یک پتانسیل برای شهرکرد محسوب می‌شود و در این راستا شهرداری شهرکرد یکی از مهم‌ترین حوزه‌ها با اثرگذاری بالا به‌شمار می‌رود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی چهارمحال و بختیاری ادامه داد: شهرکرد به‌عنوان مرکز چهارمحال و بختیاری باید در حوزه گردشگری نیز تقویت شود تا بتوان نسبت به معرفی تمامی نقاط استان اقدام کرد.

وی اضافه کرد: متأسفانه در سال‌های گذشته در حوزه میراث‌فرهنگی این استان اقدام جدی انجام نشده اما اکنون با پیگیری‌های مستمر در راستای حفاظت از میراث‌فرهنگی استان و شهرکرد گام‌های جدی برداشته شده است.

جوادی ادامه داد: میراث‌فرهنگی و بافت‌های تاریخی به‌عنوان هویت شهرها و جوامع باید برای نسل‌های بعد حفظ شود.

وی گفت: متأسفانه برخی افراد سودجو به‌دنبال تخریب بیشتر بناهای تاریخی با هدف تبدیل آن به ساختمان‌های جدید هستند.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی چهارمحال و بختیاری عنوان کرد: شهرداری‌ها می‌توانند با کمک میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی نسبت به حفظ و گسترش فضاهای تاریخی و فرهنگی اقدام کنند.

ارتقای مشاغل خُرد و اشتغال‌زایی در حوزه صنایع‌دستی نیازمند توجه جدی مسؤولان است

مهرداد رئیسی معاون صنایع‌دستی و هنرهای سنتی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی چهارمحال و بختیاری در ادامه این نشست، گفت: مشارکت برای توسعه شهری، ارتقای مشاغل خُرد و اشتغال‌زایی در حوزه صنایع‌دستی نیازمند توجه جدی مسؤولان مرتبط است.

وی ادامه داد: ثبت جهانی شهرها در حوزه صنایع‌دستی باعث گفتمان‌سازی، برگزاری رویدادهای بین‌المللی، تقویت امور اقتصادی بین کشورها و معرفی آداب و رسوم در سطح جهانی خواهد شد.

رئیسی افزود: کیفیت، تنوع، نوآوری، خلاقیت، تعداد کارگاه‌ها و هنرمندان فعال در حوزه هنرصنعت نمد چهارمحال و بختیاری باعث شد تا شهرکرد در تیرماه 1394 به‌عنوان شهر ملی نمد انتخاب شود.

وی توضیح داد: شهر ملی نمد، یک برند ملی برای حوزه‌های مختلف میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی چهارمحال و بختیاری است که باید از آن بهره‌گیری شود.

از مجموع 48 شهر جهانی صنایع‌دستی در دنیا، 14 شهر متعلق به ایران است

معاون صنایع‌دستی و هنرهای سنتی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی چهارمحال و بختیاری اضافه کرد: از مجموع 48 شهر جهانی صنایع‌دستی در دنیا، 14 شهر متعلق به ایران است.

وی تأکید کرد: ایران در ثبت شهرهای جهانی صنایع‌دستی رتبه نخست در دنیا را به خود اختصاص داده است.

رئیسی افزود: برخورداری از دو نشان یونسکو، دو دیپلم افتخار، 16 نشان ملی و تشکیل چهار تعاونی فعال از مهمترین دستاوردهای تبدیل شهرکرد به شهر ملی نمد محسوب می‌شود.

وی گفت: شهرکرد تا پایان سال‌جاری به‌عنوان نقطه جغرافیایی ایران در حوزه نمد ثبت و معرفی می‌شود.

معاون صنایع‌دستی و هنرهای سنتی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی چهارمحال و بختیاری بیان کرد: برگزاری جشنواره‌های ملی سالانه، راه‌اندازی خانه نمد استان، راه‌اندازی موزه نمد، تشکیل انجمن نمدمالان، نام‌گذاری خیابان، میدان و کوچه‌هایی با عنوان نمد، ساخت المان‌ها و راه‌اندازی مراکز فروش دائمی محصولات نمدی در دستور کار قرار گیرد.

وی اضافه کرد: راه‌اندازی نخستین مرکز تخصصی فنی و حرفه‌ای آموزش نمد کشور در شهرکرد از سوی اداره‌کل فنی و حرفه‌ای چهارمحال و بختیاری اقدام مؤثری در راستای حمایت از هنرصنعت نمد به‌شمار می‌رود.

چهارمحال و بختیاری ظرفیت تولید سالانه 100 تن انواع محصولات نمدی را دارد

رئیسی با بیان اینکه هم‌اکنون 500 نمدمال در شهرهای شهرکرد و بروجن  فعالیت دارند، توضیح داد: در سال‌های گذشته 250 تا 300 هزار دلار صادرات تولیدات نمدی از چهارمحال و بختیاری به خارج از کشور انجام می‌شد که این میزان با توجه به اعمال تحریم‌های ظالمانه استکبار جهانی علیه جمهوری اسلامی ایران به 46 هزار دلار در سال‌جاری کاهش یافته است.

وی با بیان اینکه استان ما ظرفیت تولید سالانه 100 تن انواع محصولات نمدی را دارد، گفت: این در حالی است که هم‌اکنون به‌علت گرانی مواد اولیه و خروج پشم از استان به‌صورت خام، این میزان تولید تنها 50 تن در سال است.

معاون گردشگری و سرمایه‌گذاری اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی چهارمحال و بختیاری در ادامه این نشست گفت: مردم استان انتظار دارند تا در روند افزایشی فضاهای گردشگری این استان به‌ویژه در شهرکرد تحول ایجاد شود.

فرجام سمیعی افزود: هم‌اکنون طرح‌های بزرگی برای توسعه فضاهای گردشگری شهرکرد در بوستان تهلیجان و منظریه این شهر در حال انجام است.

وی اضافه کرد: اجرای طرح‌های مشترک، ساماندهی مبادی ورودی و خروجی و تقویت زیرساخت‌های گردشگری می‌تواند شهرکرد را به‌عنوان شهر ملی نمد دارای آوازه‌ای جهانی کند.

معاون گردشگری و سرمایه‌گذاری اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی چهارمحال و بختیاری تأکید کرد: تبدیل شهرکرد به شهر جهانی نمد در افزایش جذب مسافران، گردشگران و توریست‌های خارجی نقش مستقیم دارد.

شهردار شهرکرد در ادامه این نشست  گفت: عملیاتی شدن طرح‌های مرتبط با حوزه‌های مختلف نیازمند ارائه برنامه زمان‌بندی است.

بهادر عبدالغنی اضافه کرد: شهرداری شهرکرد به‌عنوان دبیر شهر ملی نمد، آمادگی هرگونه همکاری در راستای برگزاری نشست‌های کارشناسی و تخصصی، تبلیغات، پیگیری مصوبات، تعامل با دستگاه‌های اجرایی دیگر و بازدیدهای میدانی به‌صورت هفتگی را دارد.

وی ادامه داد: برای ساماندهی و مشارکت در اجرایی شدن اهداف شهرکرد، شهر ملی نمد از توان سازمان صنعت، معدن و تجارت، اصناف، استانداری و فرمانداری بهره‌گیری می‌شود.

شهردار شهرکرد افزود: هم‌اکنون عملیات اجرایی سنگ‌فرش کوی نمدمالان شهرکرد انجام شده و نورپردازی آن به‌زودی به پایان می‌رسد.

انتهای پیام/68024

منبع: فارس

کلیدواژه: مدیرکل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی چهارمحال و بختیاری نمد گردشگری و صنایع دستی چهارمحال و بختیاری اداره کل میراث فرهنگی شهردار شهرکرد شهر ملی نمد راه اندازی شهر جهانی هم اکنون

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۴۴۱۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روستای فهرج کاندیدای بهترین روستا‌های جهانی گردشگری

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز یزد، سید محمد رستگاری در حاشیه بازدید اصحاب رسانه استان با اشاره به بهسازی و آماده‌سازی بافت تاریخی روستای تاریخی فهرج افزود: آنچه روستای تاریخی فهرج را منحصربه‌فرد کرده، وجود مسجد کهن و قدیمی‌ترین مسجد کشور، بافت تاریخی ارزشمند و بسیاری از ویژگی‌های دیگری است که از حیث میراث‌فرهنگی آن را ارزشمند کرده است.


وی ادامه داد: به‌عنوان یکی از هشت روستای منتخب کشور برای قرارگرفتن در لیست برترین دهکده‌های گردشگری دنیا، این روستا نیز مطرح است و این انتخاب از سوی سازمان گردشگری جهانی اتفاق خواهد افتاد و پرونده تهیه‌شده برای انتخاب این روستای تاریخی به‌عنوان بهترین دهکده گردشگری به وزارت میراث‌فرهنگی آماده و این پرونده تا دوشنبه آینده برای ارائه به سازمان جهانی گردشگری باید نهایی شود.


مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان یزد خاطرنشان کرد: باتوجه‌به اعلامی که انجام شده است عزمی در روستا شکل گرفت و اهالی روستا، استانداری و مجموعه دستگاه‌های ذی‌ربط در راستای بازسازی و نوسازی بافت تاریخی روستای تاریخی فهرج تلاش کردند و این اقدام ارزشمند انجام شد.


وی تصریح کرد: زمینه دسترس‌پذیری آسان برای افراد دارای معلولیت، مرمت بنا‌های تاریخی، کاه‌گل معابر، احداث سرویس‌های بهداشتی استاندارد و نصب تابلو‌های بین‌المللی در روستا از جمله اقدامات عمرانی است که در فهرج در حال انجام است.


مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان یزد اضافه کرد: ۲۵۰ متر طول مسیر گردشگری روستا با اضافه‌کردن کف‌سازی و بدنه‌سازی در قالب مشارکت نهاد‌های مختلف در حال انجام است و دستگاه‌های مختلفی دست‌به‌دست هم داده‌اند تا بتوانیم در یک بازه زمانی فشرده اقداماتی که شاید سال‌ها خلأ آن در روستای فهرج وجود داشته را انجام دهیم.


رستگاری با اشاره به اینکه رویداد‌ها و آداب‌ورسوم فهرج نیز باید معرفی شود، افزود: امیدواریم با شاخصه‌هایی که معرفی‌شده، همتی که انجام شده و محتوایی که تهیه می‌شود، روستای فهرج بتواند امتیازات لازم را کسب کند تا این اتفاق مهم برای کشور با معرفی فهرج به‌عنوان یکی از روستا‌های برتر گردشگری دنیا رخ دهد.


وی اظهار کرد: خوشبختانه همه ظرفیت‌های لازم برای انتخاب روستای تاریخی فهرج وجود دارد و از بین دو هزار روستا به‌عنوان دومین روستا در کشور توسط میراث‌فرهنگی مورد موافقت قرار گرفت تا اقدامات لازم انجام‌شده و پرونده این روستا به سازمان جهانی گردشگری ارسال شود.

دیگر خبرها

  • حفر گودال ١٥ متری برای کشف اشیاء تاریخی؛ ۳ نفر دستگیر شدند
  • عرضه صنایع‌دستی سیستان وبلوچستان در کشور تقویت می‌شود
  • ظرفیت های گردشگری گرمی در قالب جشنواره معرفی می شود
  • حفاری ۱۵ متری در منزل شخصی و دستگیری ۳ نفر
  • حفر گودال ۱۵ متری برای کشف اشیای تاریخی موجب دستگیری ۳ نفر شد
  • فروش صنایع‌ دستی سیستان و بلوچستان در کشور تقویت می‌شود
  • مرمت خانه‌های تاریخی اردبیل امسال تعیین تکلیف می‌شود
  • چشم انتظاری تاریخ بر بالین ریسباف پیر؛ رویای اصفهان تعبیر می‌شود
  • روستای فهرج کاندیدای بهترین روستا‌های جهانی گردشگری
  • تعطیلی بنا‌های تاریخی استان اصفهان فردا