Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شهرکرد، مهرداد جوادی مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری چهارمحال و بختیاری در آیین گشایش دبیرخانه شهر ملی نمد در شهرکرد گفت: ثبت شهرکرد به عنوان شهر ملی نمد در شورای راهبردی انتخاب شهر‌ها و روستا‌های ملی، ظرفیت مناسبی را برای معرفی این شهر در سطح ملی فراهم کرده است و تبدیل این شهر به شهر جهانی نمد، نیازمند همکاری‌های همه‌جانبه دستگاه‌های اجرایی به ویژه شهرداری شهرکرد است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او با بیان اینکه حوزه فعالیت میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری، حوزه‌ای فرادستگاهی است، تصریح کرد: شهرداری‌ها در حفظ و نگهداری آثار تاریخی، توسعه رشته‌های صنایع‌دستی و هنر‌های سنتی و توجه به ارتقا و بهبود زیرساخت‌های گردشگری نقش اثرگذاری را برعهده دارند که با افزایش تعاملات و برنامه‌ریزی‌ها می‌توان از ظرفیت‌های شهرداری در این سه حوزه به نحو مطلوبی استفاده کرد.

جوادی اجرای طرح‌های تبلیغاتی و فراهم کردن زمینه معرفی چهارمحال و بختیاری در شهرکرد به عنوان مرکز استان را ضروری دانست و یادآور شد: تخریب بخشی از بافت تاریخی شهرکرد در سالیان گذشته نیز موجب از بین رفتن انسجام این بافت شده است و هم‌اکنون برخی از تک بنا‌ها و راسته‌ها در بافت تاریخی شهر باقی‌مانده است که باید برای حفظ هویت فرهنگی و تاریخی شهر بیش از پیش تلاش شود.

بیشتر بخوانید

تولید سالانه ۳۰ تن نمد در چهارمحال و بختیاری

بهادر عبدالغنی شهردار شهرکرد نیز در این آیین با اعلام آمادگی شهرداری برای عملیاتی شدن برنامه‌های توسعه‌ای در راستای تبدیل شهرکرد به شهر جهانی نمد گفت: برگزاری نشست‌های مستمر کارشناسی و بازدید‌های میدانی می‌تواند فعالیت‌های دوجانبه را تسریع کرده و میسر را برای دستیابی به اهداف هموار کند.

او به نقش دیگر دستگاه‌های اجرایی همچون راه و شهرسازی، صنعت، معدن و تجارت و شورای شهر و همکاری هرچه بیشتر این دستگاه‌ها برای تحقق اهداف طرح تبدیل شهرکرد به شهر جهانی نمد نیز اشاره کرد و افزود: با همکاری مشاور طرح تفضیلی برای تغییر کاربری عرصه‌ها و حفظ هویت تاریخی شهر و معرفی شهرکرد به عنوان شهر ملی نمد برنامه‌ریزی می‌شود.

عبدالغنی یادآور شد: تلاش می‌شود در موارد مرتبط با سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری با اختصاص اعتبارات به موضوع نمد به‌صورت ویژه پرداخته شود.

عبدالغنی، راه‌اندازی بازارچه دائمی در میدان قدس، نام‌گذاری گذر صنایع‌دستی و کوی نمدمالان و اجرای نقاشی‌های دیواری در این زمینه را از برنامه‌های اجراشده در بخش تبلیغاتی و توسعه‌ای هنر صنعت نمد عنوان و تصریح کرد: با راه‌اندازی فرهنگ‌سرای رسانه، برای تولید محتوا در مورد این هنرصنعت برنامه‌ریزی خواهد شد.

مهرداد رئیسی معاون صنایع‌دستی و هنر‌های سنتی اداره کل صنایع‌دستی و گردشگری چهارمحال و بختیاری نیز در ادامه این نشست به نقش شهرداری‌ها و مدیرت شهری در توسعه کسب‌وکار‌های خرد و حمایت از مباحث فرهنگی و هنری اشاره کرد و گفت: ثبت شهر‌های ملی و جهانی موجب شکل‌گیری گفتمان‌های جهانی شده و هنرمندان صنایع با عرضه و فروش تولیدات خود و حضور در نمایشگاه‌ها زمینه تبادلات فرهنگی را فراهم می‌کنند.

 او افزود: گردش مالی صنایع‌دستی در جهان قابل‌توجه است و می‌توان از این ظرفیت برای ایجاد فرصت‌های اشتغال و ارزآوری و همچنین معرفی آداب‌ورسوم و باور‌ها و اندیشه‌های ملی و منطقه‌ای استفاده کرد.

رئیسی مباحث مربوط به مدیریت شهری، گردشگرپذیر بودن و برخورداری از جاذبه‌های میراث فرهنگی را از شاخصه‌های در نظر گرفته‌شده برای ثبت شهر‌ها به عنوان شهر‌های ملی صنایع‌دستی اعلام و تصریح کرد: برای تبدیل شهرکرد به شهر جهان نمد باید علاوه بر نوآوری در محصولات، توسعه آموزش‌های تخصصی و افزایش کارگاه‌های مرتبط با رشته نمد به موارد مرتبط با مدیریت شهری، گردشگری و فرهنگی نیز توجه شود.

رئیسی یادآور شد: هنرمندان فعال در حوزه نمد استان تاکنون ۲ نشان یونسکو، ۲ دیپلم افتخار و ۱۶ نشان ملی را کسب کرده‌اند و چهار تشکل مرتبط با این هنر صنعت نیز تاسیس و راه‌اندزی شده است.

معاون صنایع‌دستی و هنر‌های سنتی اداره کل صنایع‌دستی و گردشگری چهارمحال و بختیاری ثبت شهرکرد به عنوان نقطه جغرافیایی نمد تا پایان امسال، ثبت هنر نمدمالی در فهرست میراث فرهنگی ناملموس، راه‌اندازی مرکز تخصصی آموزش نمد با همکاری سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای را از جمله اقدامات دبیرخانه شهرکرد، شهر ملی نمد در راستای توسعه این هنر صنعت و ایجاد زمینه‌های لازم برای تبدیل این شهر به شهر جهانی این هنر صنعت اعلام کرد.

او برگزاری جشنواره‌های سالیانه نمد، راه‌اندازی خانه نمد، ایجاد موزه نمد، تأسیس انجمن فعالان هنر صنعت نمد، انتخاب شعار مناسب برای رویداد‌های ملی با محوریت شهرکرد؛ شهر ملی نمد، تعریف نشان و لوگو، برپایی نمایشگاه‌های دائمی عرضه و فروش محصولات نمدی و همچنین فروشگاه‌های هفتگی را نیز از دیگر برنامه‌هایی دانست که باید برای اجرای آن‌ها در دبیرخانه برنامه‌ریزی شود.

انتهای پیام/خ

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: شهر جهانی نمد صنایع دستی و گردشگری چهارمحال و بختیاری شهرکرد به عنوان شهر ملی نمد میراث فرهنگی شهر جهانی برنامه ریزی راه اندازی تاریخی شهر هنر صنعت ثبت شهر شهر ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۴۵۴۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز داوری آثار جشنواره قصه‌گویی «نون، قصه و نمک مادربزرگ»

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، مریم اردبیلی اظهارکرد: با پایان مهلت زمان شرکت در جشنواره قصه‎ گویی «نون، قصه و نمک مادربزرگ» 583 اثر از سوی دبیرخانه این جشنواره اعلام وصول شد که 461 اثر واجد شرایط بود.از میان آثار دریافت شده،319 اثر  در قالب فایل صوتی، 118 اثر در قالب فیلم و 24اثر هم به صورت داستان مصور ارائه شده است.

وی با اشاره به برگزاری جلسه شورای سیاست‎گذاری این جشنواره هم تصریح کرد: موفقیت جشنواره با همراهی مردمی ارتباط مستقیم دارد و این ارزش را می‌توان با تعداد آثار رسیده به جشنواره قضاوت کرد، با توجه به کوتاه بودن زمان ارسال آثار به جشنواره، تعداد آثار رسیده تحسین برانگیز بود.

وی ادامه داد: آنچه موجب می‌شود جشنواره‌ها موفق عمل کنند، هدف گذاری دقیق و شفاف طراحان آن است که مدیریت شهری توانسته با هدف گذاری و شناسایی نیاز جامعه در این مسیر گام موثری بردارد.

اردبیلی با تاکید بر این مهم که کیفیت آثار رسیده به جشنواره مهر تاییدی بر این گفته است، تداوم برگزاری این رویداد را در گرو برنامه ریزی دقیق دانست .

مشاور شهردار تهران در امور زنان وخانواده همچنین گفت: جشنواره‌ها برای تداوم، نیازمند ایجاد ارتباط موثر در بین تمامی بدنه اجرایی جشنواره و معرفی اندیشه ها و اهداف جشنواره به علاقه‌مندان و شرکت کنندگان هستند.

وی تاکید کرد: هدف از برگزاری جشنواره «نون، قصه و نمک مادربزرگ» در واقع یک فرصت منحصر به فرد برای ارتباط با ریشه‌های فرهنگی و تقویت ارتباطات خانوادگی بود تا به عنوان یک پل ارتباطی بین نسل‌ها، روایت‌های قدیمی را به نسل امروز و فردا منتقل ‌کند.

اردبیلی در خصوص فعالیت های انجام شده در دبیرخانه جشنواره قصه گویی «نون، قصه و نمک مادربزرگ» به ارتباط مخاطبان در فضای مجازی اشاره و بیان کرد: فعالیت اداره‏های امور زنان و خانواده مناطق شهرداری تهران در راستای معرفی جشنواره بسیار موثر بود و همکاری با دبیرخانه سبب شناخت بهتر این جشنواره در شهر تهران شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • صعود تیم به جمع ۴ تیم برتر لیگ برتر جوانان
  • اهدای عضو بیمار مرگ مغزی در شهرکرد
  • صنایع‌دستی استان کردستان از دریچه دوربین
  • آغاز داوری آثار جشنواره قصه‌گویی «نون، قصه و نمک مادربزرگ»
  • آغاز پویش سلامت دهان و دندان در لردگان
  • نمدمالی، هنری با روایت تاریخ
  • میدان عرضه دام زنده احداث می‌شود
  • ٣٨٥ هنرمند واجد شرایط صنایع‌دستی کردستان بیمه شدند
  • اطلاعیه قطعی برق در شهرکرد
  • برگزاری آزمون دستیاری تخصصی پزشکی با رقابت ۱۴۷ داوطلب در شهرکرد