Web Analytics Made Easy - Statcounter

باشگاه خبرنگاران جوان اصفهان -   محسن جاوری گفت: هنرمندان کاشان در ششمین دوره داوری نشان ملی مرغوبیت صنایع‌دستی به میزبانی استان یزد دریافت کردند که ۲ نشان آن توسط استاد هنرمند فتحعلی قشقایی‌فر از دانشگاه کاشان دریافت شد.

ششمین دوره ارزیابی و داروی آثار صنایع‌دستی استان‌های منطقه ۷ کشور با بررسی و داوری بیش از ۲۰۰ اثر در رشته‌های بومی، شامل زیورآلات سنتی، دارایی بافی، زیلوبافی، صنایع چوب، بافته‌های داری و سایر رشته‌ها با رویکردی جدید و متناسب باسلیقه روز بازار از استان‌های یزد، اصفهان، قم و چهارمحال و بختیاری به‌منظور دریافت نشان ملی مرغوبیت ۲۶ تا ۲۸ دی‌ماه در یزد برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



او می‌گوید: استاد قشقایی‌فر یکی از هنرمندان تراز اول در زمینه انواع دست بافت‌های سنتی است که هر ساله آثار و تولیدات وی در هنگام داوری موفق به کسب مقام می‌شود.

بنا به گفته او، قشقایی‌فر گذشته از تسلط کامل در زمینه فرش، در زمینه بافت انواع گلیم و نمد نیز از تبحر خاصی دارد به طوریکه با ابتکارات جدیدی در زمینه نمد توانسته است محصولات بسیار فاخر مزین به نقوش منحصر به فردی را خلق کند.

عضو هیات علمی و مدیر گروه فرش دانشگاه کاشان نیز گفت: هنر نمد یکی از کهن‌ترین هنر‌های ایران با چند هزارسال قدمت است، اما به در سال‌های اخیر به دلیل بی توجهی، نبود نوآوری و خلاقیت در آن، رو به افول نهاده بود.

استاد فتحلی قشقایی فر گفت: افول رشته نمدمالی عامل شد تا به عنوان یک کار پژوهشی جدی گرفته و با مطالعه میدانی و بررسی‌های زیاد در سبک و شیوه‌های مختلف نمد مالی به شناخت ارزشمندی در این زمینه دست یابد و پس از آزمون و خطا همچنین مطالعه تمرین و کار‌های زیادی که انجام داده به صورت خودآموز این هنر را فراگیرد.

او می‌گوید: ۱۰ سال است که نمد را به صورت حرفه‌ای با تفاوت در ظرافت، نو و خلاقانه بودن به عنوان نماد‌های سنتی ایران کار می‌کند.
استاد قشقایی‌فر در سال ۱۳۹۰ ظریف‌ترین نمد را تولید کرده و در مدت هشت سال گذشته ۱۳ نشان ملی و یک نشان یونسکو در زمینه نمد، گلیم و فرش دریافت کرده است.

قشقایی‌فر به دلیل گستردگی هنر نمد در ایجاد خلاقیت و نوآوری زیاد توانسته بیش از ۳۰ محصول کاربردی در این رشته را ابداع و تولید و با توجه به ایجاد نوآوری‌های در این زمینه با هنرمندان نمد در سطح بین المللی رقابت کند.

هر دو سال یک نوبت داوری نشان ملی مرغوبیت صنایع‌دستی با اهداف ترویج نوآوری، ارائه خدمات آموزشی، ایجاد استاندارد‌های دقیق، ایجاد زمینه‌های لازم برای پایداری، ایجاد رقابت سالم میان هنرمندان صنایع‌دستی کشور، ایجاد انگیزه مناسب برای بروز استعداد، نوآوری و خلاقیت در تولید صنایع‌دستی، کمک به بازاریابی صنایع‌دستی، تسهیل در شناسایی و معرفی آثار برگزیده برای شرکت در برنامه داوری نشان بین‌المللی مرغوب صنایع‌دستی، کاربردی کردن آثار با حمایت از خلاقیت فردی و ابتکار در طراحی تولیدات صنایع‌دستی برگزار می‌شود.

انتهای پیام/م

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: دانشگاه کاشان صنایع دستی نشان ملی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۹۴۴۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حمایت از تولید راه تحقق شعار سال جهش تولید


به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، مرکز اصفهان ؛ مشاور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در امور بانوان و خانواده در بازدید از مجموعه صنایع دستی فیروزه کوبی در برخوار گفت: یکی از راه‌های تحقق شعار سال جهش تولید، حمایت از تولید و به دنبال آن قشر پر تلاش کارگر است همان مشارکت کردمرا به دنبال دارد.


نرگس بختیار خلج افزود: یکی از ظرفیت‌های مجموعه‌های صنایع دستی به خصوص این شرکت، اشتغال۷۰ درصدی بانوان است که صورت مستقیم در محیط کار و غیر مستقیم برای تولید آثار و صنایع دستی فعالیت می‌کنند.


قائم مقام مجموعه صنایع دستی گفت: در حال حاضر بیش از دو هزار و ۵۰۰ نفر به صورت مستقیم و غیر مستقیم در این مجموعه فعالیت می‌کنند.


علی اکبری افزود: این مجموعه ۸۸ نمایندگی در سراسر کشور و ۱۶ نمایندگی در کشور‌های همسایه دارد.


در این بازدید از تعدادی از کارگران نمونه این شرکت صنایع دستی تجلیل شد.

دیگر خبرها

  • برخورد جدی با تورهای گردشگری غیرمجاز در استان مرکزی
  • حمایت از تولید راه تحقق شعار سال جهش تولید
  • تخصیص اعتبارات لازم برای حوزه میراث‌فرهنگی شهرستان گرمی
  • صنایع‌دستی استان کردستان از دریچه دوربین
  • صنایع‌دستی استان کردستان از دریچه دوربین + تصاویر
  • مدرک‌گرایی موجب ایجاد فاصله بین دانشگاه و جامعه کار می‌شود
  • ٣٨٥ هنرمند واجد شرایط صنایع‌دستی کردستان بیمه شدند
  •  توسعه گردشگری با مشارکت مردم میسر می‌شود
  • برپایی نمایشگاه کارآفرینی و صنایع‌دستی در دانشگاه آزاد کهنوج
  • تعطیلی بنا‌های تاریخی استان اصفهان فردا