Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-05@14:11:03 GMT

توسعه همکاری بین بخشی برای تحقق شهرکرد شهر ملی نمد

تاریخ انتشار: ۱۹ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۳۳۴۷۲۱

توسعه همکاری بین بخشی برای تحقق شهرکرد شهر ملی نمد

علیرضا جیلان روز سه‌شنبه در نشست با شهردار شهرکرد تاکید کرد: تحقق اهداف مورد نظر در شهرهای ملی صنایع‌دستی و هنرهای سنتی و تلاش برای ارتقای شهرکرد به شهر جهانی نمد، نیاز به همکاری، همراهی و تعامل بخش‌های مختلف از جمله شهرداری مرکز استان دارد.

وی افزود: شهرکرد مرکز استان چهارمحال و بختیاری در مردادماه ۱۳۹۷ به‌عنوان شهر ملی نمد به ثبت رسید و هم‌اکنون ۵۰۰ هنرمند در استان به‌ صورت سنتی و نوین به تولید محصولات نمدی مشغول هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جیلان تصریح کرد: چهارمحال و بختیاری افزون‌بر ۱۲ هزار هنرمند صنایع‌دستی و هنرهای سنتی در ۵۲ رشته دارد که از این تعداد پنج هزار و ۵۰۰ تا ۶ هزار نفر در فصل‌های مختلف سال فعالیت می‌کنند.

وی یادآور شد: بافته‌های داری مانند فرش‌بافی، گلیم‌بافی، جاجیم‌بافی و قالی‌بافی، چوخابافی، نمدمالی، کلاه‌مالی، میناکاری، گیوه‌دوزی، سرمه‌دوزی، منبت‌کاری، سفال‌گری، خورجین‌بافی، بافت سیاه چادر، قفل‌سازی، حجاری، گره‌چینی، احجام فلزی، خاتم و مشتقات آن‌ها از مهمترین صنایع دستی شهری، روستایی و عشایری چهارمحال و بختیاری به شمار می‌رود.

شهردار شهرکرد نیز گفت: مرکز استان ظرفیت‌های زیادی دارد که می‌توان با جذب سرمایه‌گذاران و سرمایه‌گذاری در این بخش نسبت به افزایش حضور گردشگران، اشتغال‌زایی، کاهش نرخ بیکاری و رونق اقتصادی بهره‌گیری کرد.

محمدتقی جاپَلَقی تاکید کرد: استفاده حداکثری از توان و تخحصص مشاوران و صاحب‌نظران آشنا به ظرفیت‌های شهرکرد و صنایع‌دستی و هنرهای سنتی مرکز استان به‌خصوص در حوزه نمد به‌عنوان شهرکرد شهر ملی نمد در دستور کار قرار گیرد.

وی افزود: هم‌اکنون مقدمات جهانی شدن شهرکرد به‌عنوان شهر جانی نمد فراهم است و این ارتقا می‌تواند مرکز چهارمحال و بختیاری را در نقشه گردشگری یونسکو در سطح جهانی و ملی مطرح کند.

جاپَلَقی تصریح کرد: در همین راستا ایجاد المان در شهر، برپایی نمایشگاه‌ها و راه‌اندازی موزه صنایع‌دستی و هنرهای سنتی نقش‌آفرین است.

وی یادآور شد: به‌ همین منظور امسال‌ چهار المان در شهرکرد شامل مرد کلاه‌مال، مرد گیوه‌دوز، مردان دمدمال و مرد پالان‌دوز رونمایی می‌شود.

شهردار شهرکرد توجه به ظرفیت‌های نمدمالی در مرکز چهارمحال و بختیاری و اجرای برنامه‌های عملی برای رونق این هنرصنعت را ضروری دانست و اظهار داشت: به‌همین منظور طرح راسته (گذر) صنایع‌دستی از میدان فردوسی تا میدان ابوعلی‌سینا تقویت خواهد شد.

جاپَلَقی گفت: توسعه بازارچه صنایع‌دستی شهرکرد از میدان قدس تا بلوار آیت‌الله کاشانی در دستور کار شهرداری قرار دارد.

به گزارش ایرنا، در این نشست حکم شهردار شهرکرد به‌عنوان دبیر "شهرکرد، شهر ملی نمد" به وی ارائه شد.

در پایان این نشست، شهردار شهرکرد و سرپرست و مسوولان اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی چهارمحال و بختیاری از کوی نمدمالان، راسته (گذر) صنایع‌دستی و هنرهای سنتی و طرح‌های گردشگری مرکز استان بازدید کردند.

شهرکرد به‌عنوان مرکز استان چهارمحال و بختیاری ۲۰۰ هزار نفر جمعیت دارد.

برچسب‌ها صنایع دستی چهارمحال وبختیاری شهرداری شهرکرد

منبع: ایرنا

کلیدواژه: صنایع دستی چهارمحال وبختیاری شهرداری شهرکرد صنایع دستی چهارمحال وبختیاری شهرداری شهرکرد صنایع دستی و هنرهای سنتی چهارمحال و بختیاری شهردار شهرکرد شهر ملی نمد مرکز استان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۳۴۷۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تجلیل از شهرداران، شورا‌ها و دهیاران نمونه چهارمحال و بختیاری

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای چهارمحال و بختیاری، به مناسبت گرامیداشت هفته‌ی شورا‌ها باحضور استاندار  از ۱۲ دهیار، ۱۲ شورا و ۹ شهردار نمونه استان درمراسم روزملی شوراها و جشنواره استانی شهریار قدردانی شد.
علی محمدی مدیرکل دفتر امور شهری وشورا‌های استانداری استان انتخاب شهرداران و شورا‌های نمونه را درسه شاخصه پاسخگویی و درگاه‌های ارتباطی با مردم، ارزیابی عملکرد و بازرسی عنوان کرد وگفت: برخی شهرداری‌ها ازجمله شهرداری شهرکرد با موفقیت درسه شاخصه به طور همزمان شهرداری برتر استان برتر شد.
زاهدی مدیرکل دفتر امورروستایی وشورا‌های استانداری استان هم تعامل دوسویه، اقدامات عمرانی و توسعه روستا‌ها دربخش‌های مختلف را از مهمترین شاخص‌های انتخاب ۱۲ دهیاری نمونه دراستان دانست.
استاندار چهارمحال وبختیاری هم ثمره تعامل شورا‌های استان با مدیران دستگاه‌های اجرایی در پیگیری حل مشکلات استان، دو سفر رئیس جمهور در ۲ سال متوالی با دستاورد‌های بزرگ درتأمین آب شرب پایدار، توسعه راه‌ها و کشت گلخانه‌ای دربخش کشاورزی دانست.
غلامعلی حیدری مشارکت مردم در سرمایه گذاری‌ها، کاهش آسیب‌های اجتماعی و رفع معارضات اجتماعی را مهمترین راهبرد شورا‌های شهری وروستایی برای توسعه استان درسال جاری برشمرد.
منتخب مردم شهرستان‌های فارسان، اردل، کیار وکوهرنگ درمجلس دوازدهم هم مبدا توسعه را روستا دانست و گفت: می‌توان با ابتکار عمل وفرهنگ سازی مشارکت مردم بویژه روستائیان را درهمه طرح‌های توسعه‌ای کلید زد ونتیجه آن قطعاً به توسعه همه جانبه منجر می‌شود.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی دانلود

دیگر خبرها

  • بازگشت واحد تولیدی فرآورده‌های گوشتی سامان به چرخه تولید
  • مهاباد به موزه جدید و نمایشگاه دائمی صنایع‌دستی نیاز دارد
  • آغاز پویش سلامت دهان و دندان در لردگان
  • نمدمالی، هنری با روایت تاریخ
  • میدان عرضه دام زنده احداث می‌شود
  • آموزش رشته شنا به شش هزار و ۵۳۶ دانش‌آموز در چهارمحال و بختیاری
  • اطلاعیه قطعی برق در شهرکرد
  •  توسعه گردشگری با مشارکت مردم میسر می‌شود
  • برگزاری آزمون دستیاری تخصصی پزشکی با رقابت ۱۴۷ داوطلب در شهرکرد
  • تجلیل از شهرداران، شورا‌ها و دهیاران نمونه چهارمحال و بختیاری