Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-05@17:27:27 GMT

خبرهای کوتاه چهارمحال و بختیاری

تاریخ انتشار: ۳۰ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۸۲۳۵۱۸

خبرهای کوتاه چهارمحال و بختیاری

به گزارش روز سه‌شنبه ایرنا، سرپرست فرمانداری شهرستان سامان با اشاره به لزوم واکسیناسیون علیه ویروس کرونا گفت: اقناع‌سازی خانواده‌های این شهرستان برای واکسیناسیون گروه‌های سنی پنج تا ۱۲ سال در دستور کار قرار گیرد.

محمدتقی گنجعلی در ستاد شهرستانی مقابله با ویروس کرونا در سامان تاکید کرد: مسوولان آموزش و پرورش و مرکز بهداشت و درمان این شهرستان برای اقناع‌سازی، آگاه‌سازی و فرهنگ‌سازی خانواده‌ها به‌منظور واکسیناسیون گروه‌های سنی پنج تا ۱۲ سال به‌ویژه دانش‌آموزان تلاش کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: فعالیت در اتحادیه‌های زیرمجموعه اصناف، اماکن عمومی، فرهنگی، گردشگری و ورزشی همچنان موظف به رعایت پروتکل‌های بهداشتی، فاصله‌گذاری اجتماعی و استفاده از ماسک هستند.

گنجعلی با اشاره به در پیش بودن شب‌های قدر تصریح کرد: رعایت پروتکل‌های بهداشتی، فاصله‌گذاری اجتماعی و استفاده از ماسک در تمامی مساجد و محل‌های برگزاری مراسم قدر الزامی است.

وی یادآور شد: تاکنون بیش از ۷۰ درصد جمعیت هدف بالای ۱۲ سال در شهرستان سامان دوز سوم واکسن علیه ویروس کرونا را دریافت کرده‌اند.

به گزارش ایرنا، براساس جدیدترین رنگ‌بندی اعلام شده از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، شهرستان‌های بروجن، بن و فارسان در وضعیت قرمز (خیلی پُرخطر)، شهرستان‌های شهرکرد و کیار در وضعیت نارنجی (پُرخطر) و شهرستان‌های اردل، سامان، لردگان، خانمیرزا و کوهرنگ در وضعیت نارنجی (خطر متوسط) از نظر شیوع ویروس کرونا قرار دارند.

سامان در ۱۶ کیلومتری مرکز چهارمحال و بختیاری واقع شده است.

تقویت زیرساخت‌های گردشگری مذهبی چهارمحال و بختیاری ضروری است

مدیرکل اوقاف و امور خیریه چهارمحال و بختیاری با اشاره به وجود ۱۰۰ بقه ثبتی امامزاده در این استان گفت: با توجه به این مزیت، تقویت زیرساخت‌های مذهبی در استان می‌تواند به افزایش جذب مسافران و رونق اقتصادی منطقه کمک کند.

حجت‌الاسلام حسن امیری در نشست با مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی چهارمحال و بختیاری تاکید کرد: برای تقویت گردشگری مذهبی در استان یک کارگروه مشترک بین اوقاف و امور خیریه و میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان تشکیل و فعال شود.

وی افزود: اداره‌کل اوقاف و امور خیریه استان برای راه‌اندازی بازارهایی به‌منظور عرضه تولیدات صنایع‌دستی و هنرهای سنتی در جوار بقاع متبرکه همکاری می‌کند.

امیری تصریح کرد: درآمدزایی موقوفات چهارمحال و بختیاری و هزینه‌کرد آن در راستای نیت واقفان با جدیت در دستور کار اداره‌کل اوقاف و امور خیریه قرار دارد.

صنایع‌دستی چهارمحال و بختیاری ظرفیت قابل‌توجهی برای آموزش‌های فنی و حرفه‌ای دارد

سرپرست اداره‌کل فنی و حرفه‌ای چهارمحال و بختیاری گفت: صنایع‌دستی و هنرهای سنتی این استان به‌ویژه در رشته‌های نمد و خاتم ظرفیت قابل‌توجهی برای آموزش‌های فنی و حرفه‌ای دارد.

علیرضا کریم‌زاده در نشست با مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی چهارمحال و بختیاری به تهیه طرح نمد در بهمن‌ماه ۱۳۹۹ اشاره و تاکید کرد: تهیه طرح پژوهشی نمد با عنوان "کاربرد نانوذرات برای ارتقای نمد"، "استاندارد نمد"، "دوخت ملزومات نمدی کوهنوردی" و "دوخت ملزومات نمدی خودرو" در دستور کار اداره‌کل فنی و حرفه‌ای استان قرار دارد.

وی با اشاره به نامگذاری سال‌جاری از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی به‌نام "تولید، دانش‌بنیان، اشتغال‌آفرین" یادآور شد: برای تحقق اهداف این شعار می‌توان آموزش‌های فنی و حرفه‌ای مرتبط با رشته‌های صنایع‌دستی و هنرهای سنتی را تقویت کرد.

کریم‌زاده به نام‌گذاری شهرکرد به‌عنوان "شهر ملی نمد" اشاره و تصریح کرد: در این راستا سال گذشته ۳۰ نفر از جوانان استان آموزش‌های مرتبط با رشته نمددوزی را فرا گرفتند.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی چهارمحال و بختیاری نیز گفت: تقویت آموزش، بازار کار و تجارت محصولات نمدی به‌همراه راه‌اندازی موزه تولیدات این هنرصنعت در دستور کار قرار دارد.

علیرضا جیلان تاکید کرد: با توجه به بازار مناسب نمد، افزایش تولیدات محصولات نمدی می‌تواند به اشتغال‌زایی و رونق اقتصادی در این بخش کمک کند.

وی اظهار داشت: تولیدات و محصولات نمدی چهارمحال و بختیاری هم‌اکنون دارای مشتری‌های ثابت و خاص در بازارهای ایران و جهان است.

به گزارش ایرنا، چهارمحال و بختیاری افزون‌بر ۱۲ هزار هنرمند شهری، روستایی و عشایری صنایع‌دستی و هنرهای سنتی دارد که از این تعداد پنج هزار و ۵۰۰ تا ۶ هزار نفر در فصل‌های مخلتف سال فعالیت می‌کنند.

بافته‌های داری مانند فرش‌بافی، گلیم‌بافی، جاجیم‌بافی و قالی‌بافی، چوخابافی، نمدمالی، کلاه‌مالی، گیوه‌دوزی، سرمه‌دوزی، منبت‌کاری، سفال‌گری، خورجین‌بافی، بافت سیاه چادر، قفل‌سازی، حجاری (سنگ‌تراشی)، گره‌چینی، احجام فلزی، خاتم، چرم‌دوزی و مشتقات آن‌ها از مهم‌ترین صنایع‌دستی و هنرهای سنتی شهری، روستایی و عشایری چهارمحال و بختیاری به‌شمار می‌رود.

برچسب‌ها سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور چهارمحال وبختیاری وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور چهارمحال وبختیاری وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور چهارمحال وبختیاری وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی صنایع دستی چهارمحال و بختیاری صنایع دستی و هنرهای سنتی گردشگری و صنایع دستی اوقاف و امور خیریه میراث فرهنگی فنی و حرفه ای دستور کار ویروس کرونا اداره کل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۲۳۵۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مرمت خانه‌های تاریخی اردبیل امسال تعیین تکلیف می‌شود

حسن محمدی ادیب گفت: یک هزار آثار تاریخی ثبت شده ملموس و ناملموس در این استان وجود دارد که از این تعداد ۱۱۳ بنای تاریخی شامل پل‌ها ، خانه‌ها ، مساجد ، کلیساها و تپه‌های تاریخی که روی آنها بنا وجود دارد، شناسایی شده است.

مدیرکل میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی استان اردبیل افزود: در استان اردبیل ۱۶ خانه تاریخی وجود دارد که از این تعداد ۹ خانه تاریخی در دهه ۸۰ با اعتبارات دولتی تحت تملک دولت و اداره میراث فرهنگی قرار گرفته و هفت خانه همچنان در اختیار مردم و مالکان بناها قرار دارد.

او با اشاره به تخریب برخی از خانه‌های تاریخی اردبیل اظهار کرد: خانه‌هایی که همچنان در اختیار مالکان آنهاست به هر حال مورد رسیدگی قرار می‌گیرد و قابل استفاده است اما برخی از خانه‌هایی که تحت تملک دولت بوده و طی سال‌های گذشته به طور کامل هم مرمت شده، به دلیل عدم رسیدگی در مرحله تخریب قرار دارد.

محمدی ادیب افزود: البته خانه‌های تاریخی زیادی در اردبیل وجود دارد که این خانه‌ها واجد ارزش تاریخی هستند ولی واجد ثبت نیستند و شاخص‌های مورد نیاز برای ثبت شدن را ندارند.

او در خصوص فرایند ثبت خانه‌ها و اصولا آثار تاریخی گفت: پرونده آثار تاریخی بر اساس اولویت‌های مدنظر شورای فنی برای ثبت به وزارت میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی ارائه می‌شود و این پرونده‌ها مورد داوری قرار می‌گیرند، پرونده خانه‌های دیگری از استان اردبیل برای داوری به وزارتخانه ارسال شده که به مرحله ثبت نرسیدند.

مدیرکل میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی استان اردبیل با بیان اینکه تاکنون تعداد زیادی خانه تاریخی در سطح کشور ثبت شده است، گفت: وزارتخانه در شرایط فعلی بر روی ثبت مساجد و خانه‌های تاریخی کار می‌کند. پرونده ثبت ۵۴ کاروانسرای ایران هم در قالب یک پرونده جامع به یونسکو ارائه شده بود که کاروانسرای سنگی شاه عباسی صائین هم جزو این مجموعه است.

محمدی ادیب افزود: با توجه به محدودیت اعتبارات دولتی رویکرد وزارت میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی استفاده از توان و ظرفیت سرمایه‌گذاران بخش خصوصی برای احیا و مرمت خانه‌ها و بناهای تاریخی است که این رویکرد در استان اردبیل هم وجود دارد.

به گفته او، در این راستا پارسال به موضوع استفاده از سرمایه‌گذاران بخش خصوصی شتاب داده شد و امسال هم اگر این روند ادامه یابد تمام خانه‌های تاریخی اردبیل تعیین تکلیف خواهد شد.

مدیرکل میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی استان اردبیل تصریح کرد: پارسال چهار خانه تاریخی خادم باشی، شریعت، حمام اوچ دوکان و حمام پیرزرگر به سرمایه‌گذاران داده شد و امسال هم این روند ادامه خواهد داشت.

محمدی ادیب با بیان اینکه احیا و مرمت این خانه‌ها بر اساس نقشه اولیه و کاربری مورد تایید وزارتخانه خواهد بود، گفت: این خانه‌ها در گذشته متعلق به تجار و ملاکان بزرگ بوده که محل مراجعه مردم بوده است و مردم در این خانه‌ها رفت و آمد داشتند و الان هم با تغییرات مختصر همان کاربری مورد استفاده قرار خواهد گرفت.

او با بیان اینکه تاکنون مرمت هفت خانه تاریخی اردبیل به طور کامل تمام شده است، افزود: هم‌اکنون خانه ارشادی اداره میراث فرهنگی شهرستان اردبیل است، خانه رضازاده به عنوان موزه شهدا و خانه صادقی به عنوان بوتیک هتل استفاده می‌شود ، خانه ابراهیمی نیز مجموعه اداری ستاد عتبات عالیات است و خانه مجتهدزاده هم قرار است به صورت مجموعه اقامتی مورد استفاده قرار بگیرد.

 

باشگاه خبرنگاران جوان اردبیل اردبیل

دیگر خبرها

  • دستگیری ۳ حفار غیرمجاز در قروه
  • برخورد جدی با تورهای گردشگری غیرمجاز در استان مرکزی
  • تخصیص اعتبارات لازم برای حوزه میراث‌فرهنگی شهرستان گرمی
  • مهاباد به موزه جدید و نمایشگاه دائمی صنایع‌دستی نیاز دارد
  • ظرفیت های گردشگری گرمی در قالب جشنواره معرفی می شود
  • فروش صنایع‌ دستی سیستان و بلوچستان در کشور تقویت می‌شود
  • مرمت خانه‌های تاریخی اردبیل امسال تعیین تکلیف می‌شود
  • نمدمالی، هنری با روایت تاریخ
  • ثبت سفارش فروش ۳۸۰ میلیارد صنایع دستی سیستان و بلوچستان
  • تعطیلی بنا‌های تاریخی استان اصفهان فردا